Clauza aur

Definitie Clauza aur

Stipulatie contractuala in virtutea careia pretul contractual se exprima fie intr-o valuta luandu-se aurul ca etalon al acelei valute, fie direct in aur urmand a fi platit in moneda de aur. Exista asadar doua variante: - clauza valoare-aur (Gold-value Clause) de specificul careia este exprimarea pretului convenit prin contract intr-o valuta, aurul fiind luat ca etalon al valorii acelei valute - clauza moneda-aur (Gold-Coin Value Clause) caracterizata prin aceea ca pretul este exprimat direct in aur si urmeaza a fi platit in moneda de aur. Dintre acestea, numai clauza valoare-aur se inscrie inmecanismul clauzelor de mentinere a valorii contractului. Domeniul acestei clauze este foarte limitat. Cuprinde numai acele contracte de transport international in care o atare clauza este subinteleasa.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza aur? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza aur.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza aur. Definitiile termenilor despre Clauza aur cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza aur, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza aur.