Clauza clientului cel mai favorizat

Definitie Clauza clientului cel mai favorizat

Tip de clauze asiguratorie pentru contracararea riscurilor nevalutare. Stipulatie contractuala prin care vanzatorul sau furnizorul de bunuri sau de servicii se obliga sa acorde celuilalt contractant (cumparator, beneficiar) cele mai favorabile conditii pe care le-ar acorda eventual altor parteneri cu privire la contracte avand acelasi obiect. Domeniul de utilizare a acestei clauze cuprinde:- contractele asigurand aprovizionarea, - contractele de concesiune, - contractele de vanzare, - contractele de transfer de tehnologie. Aceasta clauza urmareste ca finalitate adaptarea contractelor la cerintele pietei, pentru a se evita crearea, cu referire la unul dintre contractanti, a unei situatii dezavantajoase comparativ cu aceea a tertului concurent. Prin efectul acestei clauze, daca vanzatorul sau furnizorul acorda unui tert, pe parcursul executarii contractului convenit cu cumparatorul (sau beneficiarul), conditii mai favorabile decat cele pe care le-a consimtit partenerului sau contractual, aceleasi conditii se vor aplica ex nunc (pe viitor), din chiar momentul cand ele au fost acordate tertului, si in favoarea celui cu care a contractat initial. Alinierea se va face automat, fara negocieri prealabile, cu exceptia contractelor de mare complexitate. In virtutea clauzei clientului cel mai favorizat, vanzatorul isi asuma implicit obligatia de a-l informa neintarziat pe cumparator asupra continutului contractului convenit ulterior cu un alt client. Termenul notificarii poate fi stabilit prin chiar continutul clauzei. Nerespectarea acestei obligatii poate fi interpretata ca reprezentand o executare defectuoasa a contractului cu toate consecintele aferente unei asemenea executari. Daca exista divergente, litigiul poate fi solutionat pe calea arbitrajului, insa este necesar in acest sens ca partile sa fi prevazut aceasta posibilitate printr-o clauza compromisorie. In principiu, adaptarea contractului nu este conditionata de existenta unei diferente prezentand o anumita importanta sau avand o anumita semnificatie intre conditiile prevazute in contractul initial si cele consimtite tertului. Nimic nu se opune insa ca partile sa instituie o astfel de conditie. De asemenea, partile au libertatea sa limiteze spatial aplicarea clauzei la clientii provenind dintr-o anumita zona geografica sau sa excluda din arealul ei pe clientii dintr-o anumita zona geografica.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza clientului cel mai favorizat? Propune definitie

Poze Clauza clientului cel mai favorizat

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza clientului cel mai favorizat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza clientului cel mai favorizat. Definitiile termenilor despre Clauza clientului cel mai favorizat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza clientului cel mai favorizat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza clientului cel mai favorizat.