Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti

Definitie Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti

Sinonim - clauza plurivalutara bazata pe un cos valutar convenit de partiTip de clauza valutara.Operatia de stabilire a cosului valutar poate fi indeplinita de catre parti printr-o clauza contractuala sau de catre un organ international specializat. In toate cazurile insa ea presupune alegerea valutelor care urmeaza sa fie cuprinse in cosul valutar si determinarea ponderii pentru foiecare valuta in cosul valutar. Valoarea de ansamblu a cosului valutar este in functie de cursurile valutelor componente. Frecvent sunt alese 3-5 monede. Prin clauza multivalutara partile stabilesc, de regula, si metoda de calcul a modificarilor cursului valutei de plata fata de valutele din cos, precum si modul cum pot fi operate eventuale modificari in structura cosului si in metodologia de calcul pe parcursul executarii contractului. Prezinta multe avantaje fata de Clauza monovalutara, insa este si dezavantajoasa deoarece comporta negocieri, adeseori dificile si anevoioase, intre parti pentru determinarea componentelor cosului valutar si a metodologiei de calcul.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti. Definitiile termenilor despre Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clauza multivalutara bazata pe un cos valutar convenit de parti.