Clienti incerti sau in litigiu

Definitie Clienti incerti sau in litigiu

Reprezinta creantele fata de clientii incerti, rau platnici, dubiosi sau aflati in litigiu.Numitorul comun al acestor spete de clienti este reprezentat de dificultatile cu care acestia se confrunta pe linie de solvabilitate.Inregistrarea lor in contabilitate este generata de neincasarea la termen a creantelor aferente, dar aceasta constatare nu este imediata. Alte fenomene trebuie sa contribuie la separarea acestor spete:- avizele care au fost adresate clientilor nu au condus la nici un rezultat- intreprinderea clienta este in dificultate sau, eventual, a intrat in stare de lichidare- ramura de activitate, regiunea sau tara in care fiinteaza si lucreaza clientul traverseaza o perioada de recesiune.Separarea contabila a clientilor incerti sau in litigiu nu modifica marimea patrimoniului (activului) net. Totusi, actiunea principiului contabil al sinceritatii, conditie a realizarii obiectivului imaginii fidele, obliga la aceasta delimitare.Clientii incerti sau in litigiu reprezinta mai degraba un cont de ordine. Cu ocazia inventarierii, este important sa se distinga creantele neincasabile, de cele incerte sau in litigiu si, evident, de cele normale. Aceasta operatie delicata se efectueaza pe baza balantei analitice a clientilor.Data scadentei creantelor este o indicatie pretioasa cu privire la calculul riscului de neincasare.Face parte din activele circulante, in categoria Avansurile acordate furnizorilor, subcategoria Clientii si conturile asimilate.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Clienti incerti sau in litigiu? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Clienti incerti sau in litigiu.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Clienti incerti sau in litigiu. Definitiile termenilor despre Clienti incerti sau in litigiu cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Clienti incerti sau in litigiu, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Clienti incerti sau in litigiu.