A DOUA SESIUNE DE TRAINING IN AUTORAT STIINTIFIC - STIINTE ECONOMICE

BUCURESTI - 7 iulie 2009

Comunicat tip General in Stiinta / Cercetare

16 - 17 IULIE 2009, ACADEMIA DE STUDI ECONOMICE, SALA AULA MAGNA

“Doctoratul in Scoli de Excelenta – evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”, unul dintre cele cinci proiecte finantate prin Fondul Social European, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, organizeaza prin Pachetul de lucru 5, in zilele de 16 – 17 iulie 2009, la Academia de Studii Economice, Sala Aula Magna, al doilea training in autorat stiintific, dedicat tinerilor cercetatori din domeniile Stiintelor Economice.
In cadrul acestui program, vor fi instruiti 1000 de tineri cercetatori, prin sesiuni de training general (6 sesiuni ) si specific (12 sesiuni ), pe o durata de 3 ani.
Cercetatorii inscrisi la acest training vor dobandi competente si abilitati referitoare la datele stiintifice dar si competente cognitive:
•Insusirea unor metode euristice de abordare a problemelor de cercetare (descoperirea prin analogie, rationamentul pe o situatie particularizata, revederea ipotezelor etc.).
•Capacitatea de a proiecta sisteme experimentale si/sau de calcul, de a le gestiona si a le utiliza pentru producerea de rezultate stiintifice noi.
•Capacitatea de a formula modele cantitative si de a le utiliza in explicarea rezultatelor experimentale.
•Capacitatea de a sintetiza si a extrage legitati din experimente si simulari
•Intelegerea raportului dintre experimentul numeric si demonstratie, dintre model si fenomenul modelat.
•Selectarea informatiei relevante pentru sustinerea rezultatelor cercetarii.
•Intelegerea de detaliu a tehnicilor experimentale folosite si prezentarea lor.
Trainingurile pentru cresterea capacitatii de autorat stiintific, creativ-artistic sunt structurate pe domeniile Stiinte Socio-Umane si Economice, Stiintele Vietii si ale Pamantului, Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Stiinte Medicale, Arta si Arhitectura.
La aceste traininguri nu se percepe taxa de participare. Inscrierile se fac pana in data de 13 Iulie 2009. Mai multe detalii se pot obtine la adresa: andreea.iancu@uefiscsu.ro;
Organizatori: UEFISCSU – Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantuluilui Superior si a Cercetarii stiintifice Universitare: www.uefiscsu.ro prin proiectul “Doctoratul in Scoli de Excelenta – evaluarea calitatii cercetarii si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica”.

Despre CNCSIS

UEFISCSU - Unitatea Executiva pentru Finanatrea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiitifice este institutie publica, cu personalitate juridica, in subordine Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. UEFISCSU este subordonata administrativ Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii , iar functional, Consiliului National pentru Finantarea Invatamantului Superior si Consiliului National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior. În perioada 2008-2011 instituţia desfaşoară cinci proiecte strategice privind viitorul invăţământului superior românesc.
Contact
Nicoleta Craciun
e-mail: nicoleta.craciun@uefiscsu.ro
tel: 0747085992
UEFISCSU
Adresa: Bd. Schitu Magureanu 1, et.3 Sector 5, 050025, București
Tel: 021 30 71 918
e-mail: proiectestrategicefse@uefiscsu.ro
www.ecs-univ.ro

nicoleta.craciun@uefiscsu.ro