Seminar national de informare: “Responsabilitate Sociala Corporatista – activitati de sprijinire a intreprinderilor din România”

BUCURESTI - 23 mai 2014

Comunicat tip General in Afaceri, ONG, CSR

In Romania conceptul de responsabilitate sociala a companiei s-a nascut in anul 1990 când multe ONG-uri (in special cu obiective comerciale de scop umanitar) au fost fondate cu asistenta institutiilor internationale publice sau private.
Sectorul privat, responsabil de aplicarea practicilor a inceput sa fie mai puternic si activ in acest domeniu dupa integrarea in Uniunea Europeana. Aplicarea practicilor a fost condusa in principal de implicarea companiilor multinationale care si-au transferat practicile si cultura organizatorica de la nivel central la nivel local si, mai târziu, alimentata de asemenea si de posibilitatea de a accesa fonduri europene.

Care este rolul responsabilitatii sociale si cat de importanta este implementarea acestui concept in intreprinderi? Care este contributia CNIPMMR cu privire la implementarea activitatilor in domeniul responsabilitatii sociale in intreprinderi? Acestea sunt temele principale ale seminarului national de informare "Responsabilitate Sociala Corporatista – activitati de sprijinire a intreprinderilor din România ", organizat de CNIPMMR - Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania" in parteneriat cu "TISK - Confederatia Asociatiilor Patronale din Turcia.

Evenimentul va avea loc joi, 29 mai 2014, la hotel Novotel Bucarest City Centre, Sala Paris Gauche, Calea Victoriei nr.37B.

Va rugam sa ne trimiteti confirmarea dumneavoastra privind participarea la eveniment pana miercuri, 28 mai 2014, ora 14.00. Formularul de participare se poate descarca accesand link-ul: http://www.immromania.ro/seminar-national-de-informare-responsabilitate-sociala-corporatista-activitati-de-sprijinire-a-intre-7840.htm.

Persoana responsabila cu organizarea acestui eveniment este dna Gabriela Ciuciula si poate fi contactata la adresa de email: gabriela.ciuciula@smeprojects.ro sau la numarul de telefon: 031 860 04 98 (interior 107).

*Acest eveniment este organizat in cadrul proiectului proiectului CSR for ALL, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului de pre-aderare IPA.

Sursa: Departamentul Proiecte, CNIPMMR

Despre CNIPMMR

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) este o confederaţie patronală reprezentativă la nivel naţional pentru IMM-uri, non-guvernamentală, apolitică şi non profit. CNIPMMR participă la toate structurile de dialog social tripartit la nivel naţional şi local, precum şi la negocierea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional şi desfăşoară activităţi deosebit de importante pentru susţinerea intereselor IMM-urilor, fiind recunoscută ca organizaţie de utilitate publică. La nivel internaţional, CNIPMMR este membru în Uniunea Europeană a Artizanatului şi a IMM-urilor (UEAPME), în Asociaţia Mondială pentru IMM-uri (WASME), în Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc, în Consiliul European pentru Întreprinderi Mici (ECSB) şi participă la dialogul social european (având un reprezentant în cadrul Comitetului Economic şi Social European), precum şi la activitatea Grupului de experti FP7 şi în cadrul Enterprise Policy Group - Business Chamber.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cnipmmr/seminar-national-de-informare-responsabilitate-sociala-corporatista-activitati-de-sprijinire-a-intreprinderilor-din-romania