Date audienta Cocor MediaChannel pe 2009

BUCURESTI - 26 ianuarie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Bucuresti, 20 ianuarie 2010- Dupa un an de la lansare, Cocor MediaChannel face publice audientele inregistrate pe parcursul anului 2009.

Cocor MediaChannel este singurul suport digital outdoor din tara, dotat cu traffic counter. Astfel, datorita acordului incheiat cu Brigada Rutiera a Politiei Capitalei, Cocor inregistreaza audienta masurata in numarul de vehicule care tranziteaza centrul Capitalei. Daca in prima luna a lansarii, decembrie 2008, Cocor a inregistrat un numar de 2 milioane si jumatate de vehicule, traficul a avut un trend ascendent in lunile imediat urmatoare.
Desi unii reprezentanti ai pietei de outdoor estimau in anii trecuti o scadere generala a traficului pe parcursul verii, primele statistici oficiale arata ca acesta a crescut in luna august cu 1.2% comparativ cu luna iulie. Acest trend s-a pastrat si in luna iulie, cand traficul lunar a crescut cu 1% fata de luna iunie. Pe parcursul lunilor septembrie- noiembrie, Cocor a inregistrat un trafic mediu de 2.850.000 vehicule, iar catre finele anului aproximativ 2.600.000 vehicule au tranzitat centrul istoric al Bucurestilor prin fata magazinului Cocor.

De asemenea, in luna decembrie 2009 Cocor MediaChannel a inregistrat o crestere a traficului de 11% fata de luna decembrie a anului precedent. Decembrie 2008 este prima luna de monitorizare a traficului expus reclamelor Cocor MediaChannel. Datele expuse includ cele 6 benzi de trafic: Universitate- Unirii, Universitate- Pasaj si Unirii – Universitate si sunt furnizate de Primaria Municipiului Bucuresti in colaborare cu Brigada de Politie Rutiera Bucuresti.
Datele nu includ pietonii care tranziteaza aceasta zona, dar statistic fiecare masina are in medie 2 calatori.

Traficul este monitorizat live cu un webcam disponibil clientilor Cocor MediaChannel: www.cocormediachannel.ro iar la fiecare 12 minute mediafatada afiseaza o harta live a traficului bucurestean semnaland cu rosu arterele aglomerate, cu galben pe cele cu trafic normal si cu verde pe cele libere. Harta este disponibila in doua variante si pe mobil la adresa http://m.cocor.ro
Cocor MediaChannel a inregistrat in decursul anului trecut venituri de 1,3 milioane euro, in crestere cu 30% fata de tinta pe 2009, iar pentru anul 2010 are ca obiective sa creasca vanzarile prin lansarea Cocor Store, eveniment ce se va desfasura in primavara.
Pentru a sublinia faptul ca CMC reprezinta un vehicul DOOH ce poate atinge un nivel de reach asemanator statiilor TV, am comparat impactul spoturilor statiilor TV ce au intrat pe CMC cu impactul spoturilor CMC difuzate pe aceleasi statii TV si concluzia a fost urmatoarea: audientele lunare medii obtinute de o campanie CMC pentru un spot de 30 sec difuzat la fiecare 12 minute echivaleaza cu 25% din audientele lunare medii ale celor 8 statii TV urbane ce insumeaza peste 40% market share al pietei de TV. Audientele CMC au fost calculate folosind metodologia ‘Operations Research’ (OS) de calcul a OTS si GRP, aplicata pe ultimul trimestru din 2009.
Cocor Store www.cocorstore.ro este cel mai curajos proiect al Cocor SA si cea mai importanta investitie din Centrul Istoric al Bucurestilor in valoare de 30 milioane euro. Pe 2009 cifra de afaceri preliminata a SC Cocor SA este de 11,4 mil ron in crestere cu 4% fata de 2008 si un profit net de 7,5 mil ron fata de o pierdere de 13 mil ron in 2008.




Despre Cocor SA

Cocor MediaChannel www.cocormediachannel.ro este cea mai mare mediafatada din Europa cu 3300 mp de ecrane si iluminatii cu LED, a fost lansata de Ziua Nationala a Romaniei in 2008 si este membru al IAA Romania incepand cu luna mai 2009. Cocor SA detine si Cocor Spa Hotel www.cocorspahotel.ro – cel mai mare centru SPA din Romania, apartinand complexului turistic „Cocor” din Neptun-Olimp si se intinde pe o suprafata de 3.000 de metri patrati.



Cocor MediaChannel, str Lipscani, nr.79, sector 3, Bucuresti.
Persoana de contact: Alexandra Enuta
Vanzari sales@cocor.ro
Web www.cocor.ro
tel.: (+40) 755 143771
fax: (+40)21.313.98.48
alexandra.enuta@cocor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/cocor-sa/date-audienta-cocor-mediachannel-pe-20092