Cod de bare

Definitie Cod de bare

Reprezentare simbolica codificata, procedeu care permite identificarea rapida a unui produs si a caracteristicilor sale (natura, originea, tipul, greutatea, pretul) prin folosirea unui cititor optic de coduri (scanner electronic), conectat la un computer. Avantajele inscriptionarii unice folosind codul de bare:- permite un control eficient al stocurilor (introducerea/scoaterea automata din gestiune a produselor, urmarirea numerelor de serie), selectarea automata a pretului, eliminarea erorilor generate de operarea umana, simplificarea operatiunilor de distributie fizica- eliberarea imediata de bonuri complexe de catre casele de marcat fiscale, cuprinzand informatii detaliate pentru fiecare produs achizitionat- reducerea timpului de servire si de asteptare a cumparatorilor etc. Utilizarea acestui sistem de inscriptionare s-a extins la peste 90 la suta din produsele de larg consum. Codul sub forma de bare de diferite grosimi este tiparit pe ambalaj sau pe eticheta produsului si este format din 13 cifre. (V. Gencod).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cod de bare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cod de bare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cod de bare. Definitiile termenilor despre Cod de bare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cod de bare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cod de bare.