Comodant

Definitie Comodant

Persoana care, in temeiul unui contract de comodat, imprumuta comodatarului un lucru, pentru ca acesta sa se foloseasca gratuit de el. In principiu, comodantului nu-i revine nici o obligatie. Totusi pe parcursul executarii contractului pot aparea unele situatii din care sa decurga anumite obligatii si in sarcina sa. Astfel, daca lucrul imprumutat are vicii datorita carora comodatarul sufera un prejudiciu, comodantul are obligatia sa repare acel prejudiciu, daca a cunoscut viciile respective de asemenea, el este obligat sa restituie comodatarului cheltuielile necesare facute de acesta pentru lucrul imprumutat.In principiu, comodantul nu poate cere restituirea lucrului inainte de implinirea termenului pentru care l-a imprumutat totusi, el poate obtine aceasta, pe calea justitiei, in cazul in care face dovada ca are mare trebuinta de lucru, sau atunci cand comodatarul foloseste lucrul in mod abuziv, contrar destinatiei sale ori conventiei partilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Comodant? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Comodant.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Comodant. Definitiile termenilor despre Comodant cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Comodant, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Comodant.