Libraria 'Mihail Sadoveanu' gazduieste lansarea primelor 4 romane ale Colectiei LIT editata de Editura Tritonic

BUCURESTI - 16 mai 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Libraria Mihail Sadoveanu din B-dul Magheru nr. 6-8 va invita maine, joi, 17 mai 2007, la evenimentul de lansare a primelor 4 romane din colectia LIT editata de catre Editura Tritonic.

Incepand cu ora 18.00 distinsii invitati si autori - Michael Haulica (coordonatorul colectiei LIT), Razvan Tupa, Lorena Lupu si Victor Dragomir - vor citi din cartile lor si vor da autografe.

Colecţia LIT vine sa intregeasca oferta Editurii Tritonic, aducand in fata cititorilor romane contemporane care nu sunt nici SF, nici fantasy, nici politiste. Editura Tritonic isi propune sa publice autori tineri, romani si straini, debutanti sau in plina glorie, unii dintre ei castigatori ai unor premii celebre.


'Dusa cu capu’ '
de Mathilde Monaque

Nume: Mathilde. Varsta: 14 ani. Diagnostic: depresie
Adolescenta, perioada marilor schimbari, nu a iertat-o pe Mathilde. Aflata in cautarea sinelui, Mathilde uita de ea si incearca sa devina ceea ce crede ca vor ceilalti sa vada. De la obsesia de a fi placuta de cei din jur, de la dorinta de a iubi si de a fi iubita, Mathilde ajunge sa fie o persoana anorexica, ba mai mult, devine depresiva. Iar pentru ca situatia pare a scapa de sub control, internarea ei intr-un spital de boli nervoase pare a fi singura solutie.


'Alfabetul pietrelor'
de Henrietta Rose-Innes

Povestea se construieste in jurul amintirilor lui Jean, unul dintre cei doi copii salbatici gasiti intr-o pestera de arheologul Bernard Faro. Amintiri confuze, neclare, aminitiri in care vocea fratelului sau il cheama la el, in padurea din care au venit. Pentru a scapa de aceste viziuni apasatoare, Jean trebuie sa isi infrunte demonii trecutului, trebuie sa invete sa citeasca, din nou, Alfabetul Pietrelor. Dar, ca in orice alta incercare decisiva pentru un om, are nevoie de ajutor. Iar ajutorul tot din amintiri, din trecut vine.


'Chipul din cenusa'
de Victor Dragomir

Cand in viata lui Thomas Potter, un autor de romane de mana a doua din Carolina de Nord, apare pe neasteptate un strain cu o cerere neobisnuita, o noua problema se adauga la existenta deja complicata a romancierului care tocmai si-a parasit sotia. Pus in fata unei grave amenintari si bantuit de fantasmele unui trecut sumbru, scriitorul e impins intr-o cursa nebuneasca, a carei miza este o viata de om si sansa rascumpararii unei vechi greseli. Uneori, pretul izbavirii e un fir de cenusa…


'Rondo capriccioso'
de Lorena Lupu

O tanara actrita are ocazia sa lucreze la un spectacol cu cea care ii este model, o actrita celebra. Intre cele doua se naste o relatie complexa, care se dezvolta pagina cu pagina, pana la sfarsitul romanului. Arta se face cu iubire, dar iubirea are mai multe fete…
Autoarea, Lorena Lupu, este în prezent actrita, colaboratoare a Teatrului Mic din Bucuresti, iar Rondo capriccioso este romanul ei de debut.


Pentru detalii va rugam sa contactati libraria Mihail Sadoveanu - tel. 316.29.65


Despre Compania de Librarii Bucuresti

S.C. 'Compania de Librarii Bucuresti' S.A. este purtatoarea unei traditii de 56 de ani in comertul de librarie bucurestean. Functioneaza in 72 de locatii din municipiul Bucuresti, adresandu-se in special elevilor si studentilor, cu un bogat sortiment de rechizite scolare, marochinarie, jucarii, birotica, confectii din hartie precum si imprimate fiscale personalizate pentru agentii economici.

In obiectul sau de activitate, o componenta importanta este si comercializarea cartilor, manualelor scolare, cursurilor universitare, casetelor audio, CD-urilor, DVD-urilor, precum si o mare varietate de hartii pliante si de perete in diverse dimensiuni.

In prezent se deruleaza un proces intens de modernizare atat a locatiilor cat si a procedurilor de vanzare si pregatire a personalului existent.

Va asteptam cu mult drag in librariile noastre!


Compania de Librarii Bucuresti
Serviciul Comercial-Carte
Tel. 315.56.75
Fax.313.00.75

carte@clb.ro