Creativitate in afaceri si in viata personala

BUCURESTI - 14 decembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Anul 2006 a adus în lumina reflectoarelor un factor determinant pentru succes, atât la nivel de individ, dar şi organizaţional. Este vorba despre CREATIVITATE, despre care se mai spune ca este doar un alt nume pentru o activitate obişnuită şi că orice activitate poate deveni creativă dacă celui care o face îi pasă de a o face bine sau mai bine (John Updike).

Folosirea creativitatii in viata personala si profesionala poate fi o premisa a unui succes mai mare, atata timp cat creativitatea este folosita si pentru rezolvarea problemelor - atat a celor frecvente cat, mai ales, a problemelor noi, din ce in ce mai complexe, care apar.

In organizatii, John Cleese a sugerat ca se poate aplica principiul “If you want creative workers, give them enough time to play”. Explorarea de noi optiuni, inovatie si un “rezervor” permanent disponibil de idei bune – iata ce se asteapta de la omul modern.

Ce-ati zice de un “plan de rezerva” pentru momentele “necreative”?
Este vorba despre cateva tehnici care pot contribui semnificativ la succesul unei decizii: brainstorming si brainwriting, Arborele Decizional, Process Map, Matricea Decizionala si alte 20 de instrumente practice.

Va fi apoi mai usor sa concepeti cel mai bun Plan de Actiune pentru orice problema, asigurandu-va ca parcurgeti pasii: identificarea problemelor, stabilirea adevaratelor cauze (nu a simptomelor), izolarea si ierarhizarea prioritatilor, rafinarea, specificarea si cuantificarea adecvata a problemelor.

Ele va ajuta sa definiti o problema din mai multe unghiuri, sa identificati si sa evaluati alternative de rezolvare, care pot contribui la cresterea eficientei personale.

Va invitam la un training in care veti dobandi cunostinte despre modalitatile de folosire a creativitatii in viata cotidiana si veti exersa tehnici eficiente de rezolvare a problemelor (individual si in echipe). Vom pune accentul pe exercitii practice, studii de caz si discutii de grup, care sa ilustreze concepte.

Despre COMPASS Training SRL

Inscrierile se fac pana pe data de 9 ianuarie 2007, pe email office@compass.ro. Persoana de contact: Stefania LUCA.

Va invitam sa ne vizitati pagina de web sau sa ne contactati la tel/fax (021) 320 4292 pentru a afla mai multe detalii despre tematica training-ului de „Rezolvarea problemelor si gandire creativa”.
office@compass.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/compass-training-srl/creativitate-in-afaceri-si-in-viata-personala