Da impact comunicarii cu ceilalti

BUCURESTI - 6 noiembrie 2006

Comunicat tip General in Afaceri

Limbajul corporal este de o complexitate cu mult mai mare si mai profunda decat cel verbal. Poate ca nu veti fi de acord cu aceasta afirmatie si veti replica spunand ca vocabularul unei limbi cuprinde zeci de mii de cuvinte si ca o buna parte din viata ne-o petrecem invatandu-le... Si o facem cu sarguinta, inca de la inceputurile vietii, straduindu-ne sa articulam peltic primele cuvinte. Continuam cu ani buni de scoala, cu carti citite, cu cate si mai cate, de care nici macar nu mai suntem constienti ca ne aduc noi si noi cuvinte in repertoriul nostru lingvistic.
DAR... ce facem cu Cuvintele? Cum anume le umplem de sensuri?

Inclin sa cred ca incepeti sa-mi dati dreptate! Ganditi-va numai in cate feluri puteti spune NU! ori DA! ori NU MA INTEREAZA ACEST LUCRU! sau AM MARE NEVOIE DE ACEST LUCRU! Pe cate tonuri, mai mult sau mai putin convingatoare, cat de tare sau de discret..., si de fiecare data simtind altceva...!
Este deja bine cunoscut faptul ca prin cuvinte transmitem doar cca. 10% din mesaj, restul tinand de ton (30%), dar mai ales de ceea ce exprima corpul (60%). Modul in care corpul nostru sustine sau respinge mesajul cuvintelor este mult studiat in ultima vreme. S-au emis chiar clisee de tipul: functie de cum iti ti bratele, ori picioarele, ori capul, ii transmiti partenerului de discutie ca il accepti, ori ca te plictiseste, ori ca te intereseaza foarte mult persoana sa etc. Problema acestor clisee este faptul ca ele au semnificat ceva pentru cei ce le-au emis, in momentul si contextul in care le-au emis; dar repetate in mod stereotip de catre alte persoane ajung sa fie sterile, improprii celor ce le copiaza. Copiate fiind, gesturile respective devin inadecvate situatiilor unice in care sunt folosite si fata de cei cu care se interactioneaza. Iar lucrul acesta se intampla pentru ca la emiterea cliseelor nu a putut fi cuantificata unicitatea trairii emotionale sau, mai clar: in ce mod exprima fiecare dintre noi, prin corp, o anumita emotie.
Emotiile, desi le codificam prin cuvinte specifice, unanim recunoscute, ca de pilda: dispret, interes, mila, respect, admiratie, bucurie, tristete etc., sunt exprimate diferit de fiecare dintre noi. As spune ca fiecare om exprima in felul sau propriu, unic, fiecare emotie in parte. Ceea ce inseamna ca dispretul, sau interesul, ori bucuria, sau respectul pot fi exprimate in tot atatea maniere cati oameni exista pe aceasta planeta!
Si atunci, ce ne ramane de facut?! Cum putem invata sa devenim congruenti si sa ne sustinem vorbele cu ajutorul corpului si al vocii?!

De mai bine de 18 ani, Megha Baumeler si Ueli Frschknecht de la NLP Akademie – Elvetia pun la dispozitia persoanelor si companiilor instrumente, tehnici de NLP si Inteligenta emotionala, care permit transmiterea mesajelor dorite, in mod adecvat si congruent, oricarei audiente. Principala tehnica pe care ei au dezvoltat-o este Dynamic Learning, ceea ce inseamna invatare orientata spre actiune si experienta proprie. Fiecare participant la training-urile lui Megha si Ueli experimenteaza si descopera maniera proprie prin care se poate exprima convingator si congruent.
Si la ce bun?!
Pentru a obtine impactul dorit in interactiile dumneavoastra cu subalternii ori superiorii, cu colegii, cu prietenii ori cu familia, descoperindu-va propriul potential interior, slefuindu-l si dezvoltandu-l.
Megha si Ueli vor fi la dispozitia dumneavoastra timp de 2 zile – 15 si 16 noiembrie 2006 – pentru a va ajuta sa va descoperiti forta emotionala din mimica, gesturi si voce, care sa va puna in valoare cuvintele.

Despre COMPETENT CONSULTING SRL

Profilul trainerilor
Megha Baumeler, fondatoare a NLP Akademie - Elvetia, este psiholog, Master-Trainer NLP certificata de IANLP si DVNLP. Are recunoastere oficiala ca formator, supervizor si coach BSO, este certificata ca Life Coach de catre CHNLP si este Coach Trainer certificata de DVNLP. Co-autoare a cartii NLP mit Herz und Verstand (NLP cu mintea si inima).

Ueli Frischknecht este din 1980 Master-Trainer NLP recunoscut de IANLP si DVNLP. Din 2001 este secretar general al IANLP. Are o experienta vasta in domeniul formarii continue a adultilor. Co-autor al cartilor NLP mit Herz und Verstand (NLP cu mintea si inima) si Dynamic Learning (invatarea dinamica).

Profilul companiei
Competent Consulting oferă consultanţă şi training în domeniul dezvoltării personale şi organizaţionale, folosind cele mai noi descoperiri din NLP şi inteligenţa emoţională pentru a asigura clienţilor săi avantaje asupra competitorilor şi obţinerea de efecte economice notabile prin investiţii minime. Deviza Competent Consulting este „Succesul dumneavoastră este profesia noastră”.

Informatii si inscrieri la tel./fax 021-688.75.48
Persoana de contact:
Mariana Bichis - event manager
0788.294.801, 0726.881.801
contact@competent.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/competent-consulting/da-impact-comunicarii-cu-ceilalti