Competenta profesionala

Definitie Competenta profesionala

In conformitate cu art. 5 din OUG 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, competenta profesionala reprezinta capacitatea de a realiza activitatile cerute la locul de munca la nivelul calitativ specificat in standardul ocupational. Competentele profesionale se dobandesc prin initiere, calificare, perfectionare, specializare, recalificare, definite astfel: a) initierea reprezinta dobandirea unor cunostinte, priceperi si deprinderi minime necesare pentru desfasurarea unei activitati b) calificarea reprezinta ansamblul de competente profesionale care permit unei persoane sa desfasoare activitati specifice unei ocupatii sau profesii c) perfectionarea consta in dezvoltarea competentelor profesionale in cadrul aceleiasi calificari d) specializarea este o forma specifica de formare profesionala care urmareste obtinerea de cunostinte si deprinderi intr-o arie restransa din sfera de cuprindere a unei ocupatii e) recalificarea consta in obtinerea competentelor specifice unei alte ocupatii sau profesii, diferita de cele dobandite anterior.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Competenta profesionala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Competenta profesionala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Competenta profesionala. Definitiile termenilor despre Competenta profesionala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Competenta profesionala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Competenta profesionala.