Complet de judecata

Definitie Complet de judecata

Colectiv de judecatori constituit pentru solutionarea cauzelor ce li s-au repartizat. Completul de judecata este constituit, de regula, de presedintele instantei. Completul de judecata trebuie sa ramana acelasi in tot cursul judecatii, in mod exceptional putand fi schimbat pana la incetarea dezbaterilor. Compunerea completului de judecata este prevazuta de lege. Astfel, judecatoriile judeca in complete formate din doi judecatori, iar unele procese si cereri, atat in materie penala cat si in materie civila, de catre un singur judecator. Tribunalele judeca procesele si cererile de competenta lor, in prima instanta in complet format din doi judecatori, iar apelurile si recursurile, in complet format din trei judecatori. Curtile de apel au complete de judecata formate din doi si respectiv trei judecatori. Curtea Suprema de Justitie, sectiile acesteia judeca, in prima instanta in complete formate din trei judecatori, iar cand judeca in sectii unite, completul este format din trei patrimi din membrii in functie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Complet de judecata? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Complet de judecata.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Complet de judecata. Definitiile termenilor despre Complet de judecata cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Complet de judecata, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Complet de judecata.