Comunicate de presa din domeniul ONG

 • Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană lansează ,,Provocare la Reciclare!”

  BUCURESTI - 27 februarie 2017

  Comunicat de presa al Asociatia Environ

  Asociația Environ și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), împreună cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și compania Rematholding lansează mediului de afaceri german din România o ,,Provocare la Reciclare”, un proiect destinat îmbunătățirii relațiilor dintre angajați, companii și mediu și a impactului ecologic pe care îl determină    comunicatul de presa

 • Burse pentru elevi Fundatia Radacini Grup

  BUCURESTI - 23 februarie 2017

  Comunicat de presa al Radacini Grup


  Burse de studiu de la Fundația Rădăcini Grup pentru incurajarea educației copiilor defavorizați de la sate, pentru anul școlar 2017-2018
  11 burse de studiu fiecare în valoare de 4500 lei/an școlar pentru elevii din clasele a VIII-a
  Programul include 11 județe: Argeș, Constanta, Călărași, Buzău, Brăila, Galați, Ilfov, Ialomița, Giurgiu, Prahova și Tulcea.     comunicatul de presa

  Alte informatii despre: radacini pentru studenti, fundatia radacini grup, burse pentru elevi

 • Constanta - 23 februarie 2017

  Comunicat de presa al INOMAR

  Acum aproape 2000 de ani cetatea Tomisului a primit șansa la existență culturaăa. Credem că anul 2017 poate deveni anul în care Constanța are posibilitatea de a-și reconstrui profilul cultural. Așa cum nu avem nici o scuză să devenim un centru maritim european, nu avem dreptul să rămânem mereu la periferia culturii naționale. Acest oraș are nevoie de proiecte culturale îndraznețe.
  Asociatia INOMAR Cluster împreună cu Universitatea Ovidius și Clusterul Cultural Ovidius propune un Program Cultural de 20 de proiecte și o abordare inovatoare de management – Excelența Operațională a Managementului Cultural.
  Este vorba despre un framework pentru oamenii de cultură, mediul privat și autoritățile locale, un calendar care sperăm că va crește. “Este timpul să sune mobilizarea generală pentru cultura la Tomis!”
  Programul nostru incepe cu PAX CULTURA. Propunem semnarea unui Manifest de Pace Culturală în Cetate. Un document simbol cu o evidentă valoare istorică prin care semnatarii, entități culturale legitime, iși asumă acest “pact de neagresiune” pe durata Anului Ovidius și Centenarului Unirii.
  Inițiativa INOMAR este o încercare pentru al cărui succes ne vor mulțumi, cu siguranță, copiii și nepoții noștri. Cetatatea Tomisului, cetățenii și oaspeții pamânturilor noastre au nevoie de cultură așa cum Cultura are nevoie de Pace.
      comunicatul de presa

 • Tinerii isi dezvolta start-up-urile inca de pe bancile scolii

  BUCURESTI - 22 februarie 2017

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  • Elevii si studentii dezvolta start-up-uri in cadrul JA Compania Anului – cea mai mare competitie europeana de antreprenoriat dedicata tinerilor.
  • Tinerii inscrisi in JA Compania Anului beneficiaza gratuit de webinarii si mentorat din partea unor profesionisti din sectorul de business.
      comunicatul de presa

 • JA Europa si Citi Foundation aniverseaza 30 de ani de parteneriat in sprijinul educatiei antreprenoriale pentru tineri din Europa

  BUCURESTI - 9 februarie 2017

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  JA Europa si Fundatia Citi colaboreaza pentru a dezvolta abilitatile antreprenoriale si a spori gradul de alfabetizare financiara a elevilor de liceu din 19 tari europene. In cadrul initiativei ”Pathways to Progress”, JA Europa si Citi Foundation vor instrui peste 48.000 de tineri (cu varste intre 15 si 18 ani), in anul scolar 2016-2017, prin programul JA Fii Antreprenor si prin Certificatul de Competente Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills PassTM ESP).    comunicatul de presa

 • Abilitati pentru viata si cariera dezvoltate la gimnaziu si liceu

  BUCURESTI - 3 februarie 2017

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  • Elevii si profesorii, prin programele Junior Achievement (JA), participa la proiecte nationale si internationale unde intalnesc antreprenori si profesionisti voluntari din comunitatea de afaceri.
  • Elevii inscrisi la programele de antreprenoriat beneficiaza gratuit de webinarii si mentorat de la profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.
  • Compania JUNIOR, programul central de antreprenoriat al Junior Achievement, ce se desfasoara in peste 100 de tari ale lumii, a fost declarat BEST PRACTICE, de catre Comisia Europeana.
      comunicatul de presa

 • BUCURESTI - 23 ianuarie 2017

  Comunicat de presa al Patronatul Roman

  Patronatele cer măsuri urgente pentru ieșirea mediului de afaceri autohton din colaps!    comunicatul de presa

 • O româncă se pregătește să atingă cel mai înalt vârf al lumii în afara Asiei

  BUCURESTI - 11 ianuarie 2017

  Comunicat de presa al Asociatia P.A.V.E.L.

  Pe 11 Ianuarie 2017 ia startul o expediție românească ce își propune ca obiectiv escaladarea celui mai înalt vârf în afara Asiei, Aconcagua (6.962 m), eveniment care a generat și o campanie de colectare de fonduri pentru susținerea copiilor bonavi de cancer.

  Campania de susținere a copiilor bolnavi de cancer sprijină proiectul “Alocația pentru sănătate”, demarat în Noiembrie 2016, prin intermediul Asociației PAVEL. Eliza Nițescu este cea care a creat conceptul proiectului, precum și toate materialele de comunicare pentru acesta. Proiectul se adresează copiilor și tinerilor cu diferite forme de cancer, boli ale sângelui sau anemii grave. În prezent, acest proiect se poate desfășura doar prin implicarea persoanelor sau companiilor private, cu sprijinul finanțării acordat de acestea. Concret, proiectul constă în sprijin financiar lunar acordat familiilor în care există un copil bolnav de cancer, întrucat alocația de stat este insuficientă să permită susținerea tuturor cheltuielilor generate de tratament, alimentație, analize, transport și restul de nevoi speciale în această situație.    comunicatul de presa

  Alte informatii despre: Asociatia P.A.V.E.L., copii cu cancer, ascensiune, aconcagua, alocatia pentru sanatate

 • 3.000 de elevi au beneficiat la clasa de programul european de incluziune financiara „Schimbam vieti”

  BUCURESTI - 21 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  • Elevii de gimnaziu din 73 de școli au exersat lucrul în echipă și rolul de lideri, dezvoltându-și o imagine clară asupra legăturii dintre educație, profesie și incluziunea financiară    comunicatul de presa

 • licee, teatre, 5 licee 5 teatre, teatru, UNITER, ECDL, ISMB, Primaria, Primaria Municipiului Bucuresti, Bucuresti, Gala, tineri, proiect, educational, proiect educational, capitala, elevi, teatru, Gala, Gala teatru

  BUCURESTI - 19 decembrie 2016

  Comunicat de presa al ECDL ROMANIA

  Marti, 20 decembrie 2016, incepand cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului National I.L. Caragiale din Bucuresti va avea loc Gala si concursul proiectului 5 licee - 5 teatre, aflat anul acesta la editia a 6-a.
  Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitala vor urca pe scena TNB pentru a prezenta piesele pregatite pe parcursul proiectului derulat in perioada octombrie – decembrie 2016.
  Fundatia ECDL ROMANIA, alaturi de partenerii sai, UNITER, Primaria Municipiului Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, va invita sa ii incurajam pe tinerii artisti.
  5 licee - 5 teatre este un proiect educational ce sustine implicarea liceenilor in activitati culturale, prin accesul acestora in institutii si la piese de teatru, provocandu-i in acelasi timp la un concurs de spectacole.    comunicatul de presa

 • Animal Allies

  BUCURESTI - 14 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Asociatia CRESTEM

  Începând cu sezonul 2016/2017 elevii din România au oportunitatea de a participa la FIRST® LEGO® League, cea mai importantă competiție în domeniul tehnologiei și roboticii dedicată copiilor și adolescenților cu vârsta cuprinsă între 9 și 16 ani. Competițiile FIRST LEGO League se desfășoară în prezent în circa 80 de țări, având peste 290.000 de copii participanți.
  În cadrul sezonului curent, Animal Allies, echipele de concurs vor explora interacțiunea dintre om și animal și vor fi provocate să găsească soluții inovatoare ce îmbunătățesc această interacțiune.
  Echipele de concurs se pot înscrie până pe 31 decembrie 2016. Au răspuns provocării Animal Allies deja 12 echipe din București, Brașov, Tulcea și Bârlad!
  FIRST LEGO League Romania va avea loc la București, pe data de 11 martie 2017.    comunicatul de presa

  Alte informatii despre: copii, echipa, experienta, inovare, first, crestem, robotica, first lego league, more than robots, interactiunea om-animal

 • BUCURESTI - 14 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Casa Ioana

  Miercuri, 14 decembrie 2016, între orele 12:00 și 14:00, la Gara de Nord, București, Asociaţia Casa Ioana, împreună cu voluntari de la Ambasada Marii Britanii și ambasada Statelor Unite ale Americii, de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti şi Hotel Intercontinental vor servi o masă caldă persoanelor fără adăpost din Bucureşti și vor împărți pachete cu haine și alimente. Printre voluntari se numără şi ambasadorul Marii Britanii în România, domnul Paul Brummell, un senior oficial al Ambasadei Statelor Unite în România și Ștefan Frank, managerul general al Hotelului Intercontinental din București.     comunicatul de presa

 • Snagov - 12 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Fundatia SNAGOV

  Decizia Academiei Române de înființare prin HCM 894/1952 a Monumentului Naturii de la Snagov , pe 1147,70 ha (padure + lac) – este reconfirmat și în prezent de cercetători.
  Astfel că împreună cu Regulamentul și Planul de Management aprobat în 2016 – există toate condițiile pentru posibilitatea asigurarii conservării necesare.


  Demersul Fundația Snagov de extindere are avizul Academiei Române și documentația necesară depusă la Ministerul Mediului a fost recent completată cu ultimele clarificări.
  Astfel că MMAP trebuie doar să instituie starea de conservare în baza dovezilor depuse și a avizului Academiei Române. Solicitarea beneficiază de o serie de particularități – care ar permite chiar un demers simplificat.

  Pentru conservarea biodiversității celui mai mare lac natural din România, inedit este faptul ca există chiar și un FILM detaliat (1 oră + 32 min) de prezentare – justificare (ceea ce reprezintă o premieră în sine).

  Astfel că separat (suplimentar) față de documentația de specialitate, pentru o mai bună și publică prezentare a cazului și comunicare către comunități (și diferite grupuri), s-au prelucrat prezentări ale noutăților legate de biodiversitatea de la Snagov, prezentate în cadrul unui eveniment public organizat la Muzeul Antipa, în data de 03.11.2016.

  * Fundația Snagov are 9 ani de eforturi și realizări pentru prezentarea – conservarea – repoziționarea Patrimoniului Natural și a Patrimoniului Cultural al Zonei Snagov.
  Și eforturi deosebite pentru fundamentarea – aprobarea și implementarea unui Plan de Management și Regulament al ariei naturale protejate “Lacul Snagov”. În una din zonele cu riverani și autoritati în care comunicarea și colaborările sunt atipice și chiar foarte dificile. Dar totuși, s-au făcut multe progrese.
      comunicatul de presa

  Alte informatii despre: snagov

 • BUCURESTI - 7 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Patronatul Roman

  Inaintea alegerilor locale din iunie anul acesta, Confederatia Patronatul Roman a anuntat public faptul ca va sustine candidatii PSD pentru fotoliile de primari, atat in ceea ce priveste cele sase sectoare, cat si in ceea ce priveste Primaria Municipiului Bucuresti.    comunicatul de presa

 • BUCURESTI - 6 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Bursa Romana de Afaceri

  Un grup de coaliții și rețele de organizații ce reprezintă peste 300 de structuri de economie socială din România au adresat luni, 05 decembrie a.c. o scrisoare deschisă către partidele aflate în cursa electorală prin care le solicită să le comunice măsurile privind dezvoltarea economiei sociale în România prevăzute în documentele lor programatice (platforme electorale, programe de guvernare).    comunicatul de presa

  Alte informatii despre: economie sociala

 • RBE Connect pentru Diaspora Romaneasca. Platforma gratuita de afaceri si comunicare care conecteaza romanii de pretutindeni

  BUCURESTI - 5 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Bursa Romana de Afaceri

  Diaspora Romaneasca, romanii din tara, companiile, ONG-urile si institutiile statului au la dispozitie o platforma gratuita pusa la dispozitie de Bursa Romana de Afaceri , pentru a se conecta intre ei, a-si gasi si promova oportunitati de afaceri si investitii in Romania, finantari bancare dar si nerambursabile din fonduri structurale, precum si oportunitatea de a stabili relatii directe de colaborare, de oriunde s-ar afla.    comunicatul de presa

  Alte informatii despre: afaceri, diaspora, ministerul afacerilor externe, diaspora romaneasca, diaspora start up, ministerul fondurilor europene

 • Elevii din Constanta se pregatesc pentru a cincea editie a competitiei Sci-Tech Challenge

  BUCURESTI - 2 decembrie 2016

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  Intre 23-25 noiembrie, peste 300 elevi din Constanta au facut primul pas pentru pregatirea participarii la competitia nationala “Sci-Tech Challenge”.     comunicatul de presa

 • ROMÂNIA, DIN NOU, LA RĂSCRUCE!

  BUCURESTI - 28 noiembrie 2016

  Comunicat de presa al Patronatul Roman

  Suntem apolitici, dar nu ne este indiferent cine va decide asupra economiei şi a vieţii sociale româneşti!     comunicatul de presa

 • Peste 3.600 de copii preiau profesia mult visată de “Ziua Ștafetei”

  BUCURESTI - 15 noiembrie 2016

  Comunicat de presa al Terre des hommes


  În perioada 15-25 Noiembrie 2016, pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copiilor, Fundaţia Terre des hommes alături de partenerii săi implementează la nivel naţional “Ziua Ştafetei”, o campanie -eveniment în cadrul căreia adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor copii şi tineri dornici să le înveţe. Sub umbrela campaniei naţionale, peste 3600 copii şi tineri din 36 judeţe şi-au exprimat aspiraţiile pentru viitor. În decursul următoarelor două săptămâni aceştia vor prelua profesia visată timp de o zi    comunicatul de presa

  Alte informatii despre: campanie, terre des hommes, ziua stafetei, drepturile copiilor

 • Competitia Bani pentru scoala ta ofera finantari de pana la 10.000 euro pentru liceele din tara!

  BUCURESTI - 9 noiembrie 2016

  Comunicat de presa al Junior Achievement Romania

  Bucuresti, 9 noiembrie 2016 – A patra editie a competitiei nationale de educatie financiara Bani pentru scoala ta a inceput! Liceenii din Romania pot castiga finantari de pana la 10.000 de euro pentru scolile lor, daca urmeaza un training online gratuit de educatie financiara si e-commerce. La competitie pot participa elevi cu varsta mai mare de 15 ani, dar si absolventi, profesori, parinti si alti sustinatori ai unitatii de invatamant.
      comunicatul de presa