Concesiune

Definitie Concesiune

In domeniul comercial, contract de distributie, forma de cooperare contractuala intre un furnizor si un detailist (parteneri independenti), prin care acesta din urma dobandeste dreptul de a comercializa (revinde) un produs/o linie sau gama  de produse, de a presta servicii etc, folosind facilitatile si alte drepturi autorizate, oferite de furnizor, cu conditia respectarii anumitor obligatii stipulate prin contractul de concesiune - sa dispuna de conditii adecvate, sa respecte metoda comerciala, stocurile minimale, o cota de vanzari, exclusivitate s.a. -, in schimbul platii unei redevente furnizorului. V. franciza. Contract prin care o persoana, numita concedent, transmite pentru o perioada determinata, pe cel mult 49 de ani, unei alte persoane, numita concesionar (care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa) dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, in schimbul unei redevente. Acest contract trebuie realizat, obligatoriu, prin licitatie publica sau prin negociere directa – in ipoteza in care procedura licitatiei nu si-a atins scopul. (Legea 219/1998 privind regimul concesiunilor).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Concesiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Concesiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Concesiune. Definitiile termenilor despre Concesiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Concesiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Concesiune.