Concurenta

Definitie Concurenta

Firme rivale, ale caror produse si servicii fac obiectul unei comparatii si alegeri alternative (sau exclusive) din partea cumparatorilor. Prezenta concurentilor in spatiul micromediului firmei imbraca forma luptei pentru cucerirea pietei (acestia isi disputa atat clientii, cat si furnizorii), intensitatea confruntarii sporind in situatia in care firmele apar pe piata cu bunuri identice sau putin diferentiate destinate satisfacerii acelorasi nevoi (concurenta directa). In acest caz, diferentierea produsului se realizeaza, indeosebi, prin imaginea de marca (o marca de notorietate, cu o puternica imagine de marca constituie un atu insemnat in optiunea clientelei). Exemplu: marcile de autoturisme Dacia si Daewoo, televizoarele Philips si Sony etc. Concurenti indirecti: firme care satisfac nevoi/motivatii similare oferind produse si servicii de natura diferita (exemplu: transport auto si avion sau tren).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Concurenta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Concurenta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Concurenta. Definitiile termenilor despre Concurenta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Concurenta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Concurenta.