Concursuri comerciale

Definitie Concursuri comerciale

In promovarea vanzarilor, competitie care pune in valoare talentul, indemanarea, creativitatea sau perspicacitatea participantilor si care ofera acestora speranta obtinerii unor castiguri importante (premii in bani, excursii, bunuri etc.). Este o actiune care implica activ publicul participant, neglijabila in termeni de rentabilitate/vanzari aditionale, interesanta insa in materie de comunicare si care poate fi insotita de oferte speciale de pret, sampling, promovare prin intermediul vedetelor etc - pentru a-i spori impactul si eficienta. Spre deosebire de loterie (unde castigul tine de hazard), concursul se bazeaza pe o serie de probe care solicita cunostintele sau perspicacitatea concurentilor (premiile trebuie procurate inaintea inceperii concursului). Exemplu: concurs foto/de desene pe o anumita tema, cu premii concurs de reportaje - cele mai bune subiecte vor fi selectionate de un juriu si vor fi difuzate de un post de televiziune.Tehnica de stimulare a unei echipe comerciale sau a unei retele de distributie prin oferirea de castiguri in bani, cadouri sau gratificatii morale, in functie de rezultatele obtinute. Operatiune de comunicare interna, aceasta trebuie sa permita, pe ansamblu, ameliorarea performantelor firmei (dezvolta spiritul de echipa, competitia, motivatia).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Concursuri comerciale? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Concursuri comerciale.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Concursuri comerciale. Definitiile termenilor despre Concursuri comerciale cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Concursuri comerciale, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Concursuri comerciale.