Conditie a actului juridic civil

Definitie Conditie a actului juridic civil

Expresie ce desemneaza, la modul general, elementele actului juridic civil.Codul civil roman (art.948) dispune ca conditiile esentiale pentru validitatea unei conventii sunt:- capacitatea de a contracta, - consimtamantul valabil al partilor ce se obliga, - un obiect determinat si - o cauza licita.Conditiile actului juridic civil pot fi clasificate:a) in functie de aspectul la care se refera, se disting conditi de fond si conditii de forma corespunzator aceluiasi criteriu se face distinctie intre conditii intrinseci (care in realitate sunt conditii de fond) si conditii extrinseci (care in realitate sunt conditii de forma)b) in raport cu obligativitatea sau neobligativitatea lor conditiile actului juridic civil pot fi conditii esentiale si conditii neesentialec) corespunzator sanctiunii prevazuta pentru nerespectarea lor, exista conditii de validitate si conditii de eficacitate.Fiecare conditie a actului juridic civil poate fi calificata in raport cu fiecare din cele trei criterii de clasificare mentionate. Spre exemplu, capacitatea de a incheia actul juridic civil este, in acelasi timp, o conditie de fond, de validitate si esentiala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Conditie a actului juridic civil? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Conditie a actului juridic civil.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Conditie a actului juridic civil. Definitiile termenilor despre Conditie a actului juridic civil cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Conditie a actului juridic civil, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Conditie a actului juridic civil.