Confederaţia Patronală “CONCORDIA” este reprezentativă la nivel naţional

BUCURESTI - 23 octombrie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, ONG, Social

Confederaţia Patronală “CONCORDIA” a parcurs procedura instituită de Legea nr. 62/2011 a dialogului social și a obținut reprezentativitate la nivel naţional, prin Hotărârea Civilă nr.1514/20 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti.

Pe baza articolelor 72-74 din Legea nr. 62/2011 despre reprezentativitatea la nivel naţional, Confederaţia Patronală „CONCORDIA” îşi propune să fie un partener activ al dialogului social la toate nivelurile, o structură eficientă pentru modernizarea mediului de afaceri și pentru dezbaterea problemelor prioritare ale economiei româneşti.

Reprezentanţii desemnați ai Confederației vor activa în Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, în Consiliul Economic şi Social şi în comisiile de specialitate, precum şi în comisiile de dialog social la nivelul administraţiei publice centrale şi locale.

Prioritatea CP”CONCORDIA” este realizarea unei confederaţii puternice, cu o voce patronală distinctă, capabilă să reprezinte eficient interesele membrilor săi în faţa autorităţilor publice, a organizaţiilor sindicale, și a altor asociații din ţară şi din străinătate.

Confederaţia Patronală „CONCORDIA” a fost constituită în 2007 și are opt organizaţii membre, care grupează peste 450 de companii, cu  peste 245000 de salariaţi.

Membrii Confederaţiei sunt:

Federaţia Patronală „ENERGETICA” – FPEN
    Federaţia Patronală Petrol şi Gaze - FPPG
    Federaţia Patronală a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie – FPACUE
    Asociaţia Patronală Minieră din România – PATROMIN
    Asociaţia Investitorilor Privaţi (Private Investors Association) - PIA
    Uniunea Patronală Gaz România – UPGR
    Federaţia Patronatelor de Comerţ din România – FPCR
      Federaţia Patronatelor din Industria Auto – FPIA

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/confederatia-patronala-concordia/confederatia-patronala-concordia-este-reprezentativa-la-nivel-national