Confuziune

Definitie Confuziune

Acel mod de stingere a obligatiilor care consta in intrunirea in aceeasi persoana, deopotriva, a calitatii de creditor si de debitor al aceleiasi obligatii. Obligatia juridica se stinge deoarece un raport juridic este o legatura juridica intre cel putin doua persoane. Confuziunea intervine intre persoane fizice in materia succesiunii intre persoane juridice, confuziunea intervine in procesul reorganizarii lor prin comasare si divizare. Ca si accesiune mobiliara, conform art.511-516 Cod Civil, prin confuziune (sau amestec) se intelege unirea a doua sau mai multe bunuri mobile, avand proprietari diferiti, in asa fel incat isi pierd individualitatea, neputand fi separate (spre exemplu, amestecul a doua lichide). Daca unul dintre proprietari poate fi considerat principal, proprietarul sau devine, prin accesiune, proprietar al bunului obtinut in urma amestecului, cu obligatia de despagubire. Atunci cand nici unul dintre bunurile amestecate nu poate fi considerat principal, bunul astfel obtinut va apartine in coproprietate, pe cote-parti egale.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Confuziune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Confuziune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Confuziune. Definitiile termenilor despre Confuziune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Confuziune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Confuziune.