Consemnatiune

Definitie Consemnatiune

Depunere la C.E.C. a sumei de bani sau a valorilor care fac obiectul platii pe care creditorul refuza nejustificat sa o primeasca.Consemnatiunea, precedata de oferta reala, tine loc de plata, eliberandu-l pe debitor, precum si pe codebitori si pe fidejusori, daca este cazul. Pana la primirea de catre creditor a sumei sau pana la ramanerea definitiva a hotararii de validare a consemnatiunii, debitorul poate retrage suma consemnata, dar, in acest caz, nici obligatia sa si nici obligatiile accesorii ei nu sunt atinse.Dupa validarea definitiva a consemnatiunii, debitorul nu mai poate retrage suma consemnata decat cu consimtamantul creditorului, care insa pierde in acest caz toate garantiile care insoteau creanta.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Consemnatiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Consemnatiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Consemnatiune. Definitiile termenilor despre Consemnatiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Consemnatiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Consemnatiune.