Cont curent

Definitie Cont curent

Sinonim - cont la vedere Cont ce poate fi deschis de persoane fizice sau juridice la banci si in care titularii pot face operatiuni curente de incasari si plati.Acest cont beneficiaza de dobanzi mai mici decat depunerile la termen. Partile care participa la un contract de cont curent se numesc corentisti. Prestatiile sau transmiterile de valori, care se traduc prin creante in favoarea uneia sau alteia dintre parti si care sunt destinate sa intre in contul curent sunt rimese. Rimesa este orice creanta in favoarea unuia dintre corentisti care izvoraste din operatiunile juridice care intervin intre ei. Dupa ce trece in contul curent rimesa ia numele de post, partida sau articol. Remitentul este partea care face prestatia sau transmiterea de valori. Primitorul este partea in beneficiul careia se face prestatia. Vezi si Cont de depozit.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Cont curent? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Cont curent.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Cont curent. Definitiile termenilor despre Cont curent cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Cont curent, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Cont curent.