Contabilitate a rezervelor

Definitie Contabilitate a rezervelor

Contabilitatea rezervelor se tine pe categorii de rezerve: - rezerve legale, - rezerve statutare, si - alte rezerve.Rezervele legale se constituie anual din profitul persoanei juridice, in cotele si limitele prevazute de lege, si din alte surse prevazute de lege. In acestea se includ si primele de capital.Rezervele legale pot fi utilizate numai in conditiile prevazute de lege.Rezervele pentru actiuni proprii se constituie potrivit legii.Rezervele statutare se constituie anual din profitul net al unitatii conform prevederilor din statutul acesteia.Alte rezerve neprevazute de lege sau de statut pot fi constituite facultativ pe seama profitului net pentru acoperirea pierderilor contabile sau pentru alte scopuri, potrivit hotararii adunarii generale a actionarilor sau asociatilor, cu respectarea prevederilor legale.Cu exceptia rezervelor constituite in baza unor prevederi din acte normative, evidentierea in contabilitate a constituirii rezervelor se face pe seama rezultatului reportat.Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contabilitate a rezervelor? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contabilitate a rezervelor.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contabilitate a rezervelor. Definitiile termenilor despre Contabilitate a rezervelor cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contabilitate a rezervelor, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contabilitate a rezervelor.