Contestatie in anulare

Definitie Contestatie in anulare

Cale extraordinara de atac, exercitata impotriva hotararilor penale definitive. Conform art.386 Cod Procedura Penala, impotriva hotararilor penale definitive se poate face contestatie in anulare in urmatoarele cazuri:a) cand procedura de citare a partii pentru termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indeplinita conform legii b) cand partea dovedeste ca la termenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs a fost in imposibilitate de a se prezenta si de a incunostinta instanta despre aceasta impiedicare c) cand instanta de recurs nu s-a pronuntat asupra unei cauze de incetare a procesului penal din cele prevazute in art. 10 lit. f)-i), cu privire la care existau probe in dosar d) cand impotriva unei persoane s-au pronuntat doua hotarari definitive pentru aceeasi fapta. Vezi art.386-392 Cod Procedura Penala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contestatie in anulare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contestatie in anulare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contestatie in anulare. Definitiile termenilor despre Contestatie in anulare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contestatie in anulare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contestatie in anulare.