Contestatie la executare

Definitie Contestatie la executare

Procedeu jurisdictional de solutionare a plangerilor indreptate imppotriva actelor de executare dintr-o hotarare penala. Conform art.461 Cod Procedura Penala, contestatia contra executarii hotararii penale se poate face in urmatoarele cazuri:a) cand s-a pus in executare o hotarare care nu era definitiva b) cand executarea este indreptata impotriva altei persoane decat cea prevazuta in hotararea de condamnare c) cand se iveste vreo nelamurire cu privire la hotararea care se executa sau vreo impiedicare la executare d) cand se invoca amnistia, prescriptia, gratierea sau orice alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei, precum si orice alt incident ivit in cursul executarii. In cazurile prevazute la lit. a), b) si d) contestatia se face, dupa caz, la instanta prevazuta in alin. 1 sau 6 al art. 460, iar in cazul prevazut la lit. c), la instanta care a pronuntat hotararea ce se executa. Contestatia impotriva actelor de executare privind confiscarea averii se solutioneaza de instanta civila, potrivit legii civile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contestatie la executare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contestatie la executare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contestatie la executare. Definitiile termenilor despre Contestatie la executare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contestatie la executare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contestatie la executare.