Contract de asigurare

Definitie Contract de asigurare

Contractul comercial prin care o parte, numita asigurat, se obliga sa plateasca celeilalte parti, numita asigurator, o suma determinata numita prima [de asigurare], in schimbul careia acesta din urma ia asupra sa riscul producerii unui eveniment viitor (eveniment sau caz asigurat), obligandu-se ca in eventualitatea producerii lui sa achite asiguratului sau unui tert, numit beneficiar, o indemnizatie (despagubire sau suma asigurata) in limitele convenite.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de asigurare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de asigurare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de asigurare. Definitiile termenilor despre Contract de asigurare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de asigurare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de asigurare.