Contract de asistenta juridica

Definitie Contract de asistenta juridica

Contract complex convenit de un cabinet individual de avocatura sau de o alta structura abilitata de sistemul de organizare a avocaturii, pe de o parte, si o persoana fizica sau juridica, numita client, prin care cel dintai se obliga sa asigure prin avocatul titular sau prin alt avocat titular colaborator, in favoarea clientului indeplinirea prestatiei de specialitate solicitata de acesta.Contractul de asistenta juridica reuneste in continutul sau elemente specifice contractului de mandat si elemente specifice unui contract de prestari de servicii, avand caracteristici deosebite.Este un contract cu titlu oneros, intuituu personae, in forma scrisa, cu un continut generic stabilit printr-un formular aprobat ca anexa (nr.VIII) la Statutul profesiei de avocat, adoptat de Consiliul Uniunii Avocatilor din Romania.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de asistenta juridica? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de asistenta juridica.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de asistenta juridica. Definitiile termenilor despre Contract de asistenta juridica cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de asistenta juridica, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de asistenta juridica.