Contract de depozit

Definitie Contract de depozit

Depozitul este un contract prin care o persoana - deponent sau depunator - incredinteaza un lucru altei persoane - depozitar - care se obliga sa il pastreze pe o perioada determinata sau nedeterminata si sa-l restituie la termenul convenit (chiar inainte de scadenta) la cererea deponentului. (art. 1591 Cod Civil). In dreptul civil este un contract real, cu titlu gratuit, unilateral, nefiind translativ de proprietate.Depozitul este si o forma prin care o societate comerciala isi asigura pastrarea unei marfi depozitata la o alta persoana fizica ori juridica.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de depozit? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de depozit.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de depozit. Definitiile termenilor despre Contract de depozit cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de depozit, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de depozit.