Contract de donatie intre soti

Definitie Contract de donatie intre soti

Varietate a contractului de donatie de specificul caruia este faptul ca donatorul si donatarul sunt sot si sotie.El poate avea ca obiect numai bunuri proprii ale sotului donator care devin astfel bunuri proprii ale sotului donatar cu exceptia ipotezei cand s-a stipulat expres intrarea lor in comunitatea de bunuri a sotilor. In acest din urma caz contractul are ca efect convertirea dreptului de proprietate exclusiva a sotului donator asupra bunului donat intr-un drept de proprietate comuna in devalmasie a ambilor soti.Acest contract de donatie este supus unor reguli speciale, derogatorii de la dreptul comun aplicabil donatiilor:a) art.937 Cod Civil prevede ca orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei este revocabilab) contractul de donatie este valabil chiar daca s-a facut sub conditie potestativa, chiar daca prin acest contract se instituie in sarcina donatarului datoriile nedeterminate ale donatorului si chiar daca acesta din urma si-a rezervat dreptul de a dispune de bunurile daruite.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de donatie intre soti? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de donatie intre soti.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de donatie intre soti. Definitiile termenilor despre Contract de donatie intre soti cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de donatie intre soti, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de donatie intre soti.