Contract de editare

Definitie Contract de editare

Contract in temeiul caruia titularul dreptului de autor cedeaza editorului, in schimbul unei remuneratii, dreptul de a reproduce si de a difuza opera sa.Nu constituie contract de editare conventia prin care titularul dreptului de autor imputerniceste, pe cheltuiala sa, pe un editor pentru a reproduce si, eventual a difuza opera. O astfel de conventie constituie o varietate a contractului de antrepriza si primeste incidenta reglementarilor de drept comun relative la acest contract.Prin contractul de editare titularul dreptului de autor poate ceda editorului si dreptul de a autoriza traducerea si adaptarea operei.Contractul de editare trebuie sa cuprinda clauze cu privire la:- durata cesiunii- natura exclusiva sau neexclusiva, si intinderea teritoriala a cesiunii- numarul maxim si minim al exemplarelor, remuneratia editorului- numarul de exemplare rezervate autorului cu titlu gratuit- termenul pentru aparitia si difuzarea exemplarelor fiecarei editii, sau dupa caz, ale fiecarui tiraj- termenul de predare a originalului operei de catre autor- procedura de control al numarului de exemplare produse de catre editor.In caz de omisiune a clauzelor relative la durata cesiunii, la natura exclusiva sau neexclusiva a cesiunii si la remuneratia auotrului, partea interesata poate cere anularea contractului.Editorul care a primit dreptul de publicare a operei sub forma unui volum are, fata de alti ofertanti, la pret egal, dreptul prioritar de publicare a operei in forma electronica. acest drept prioritar poate fi exercitat pe durata a trei ani, cu incepere de la data publicarii operei.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de editare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de editare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de editare. Definitiile termenilor despre Contract de editare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de editare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de editare.