Contract de factoring

Definitie Contract de factoring

Contractul in virtutea caruia o persoana numita aderent, avand calitatea de vanzator de bunuri sau furnizor de servicii, cedeaza creantele avute fata de cumparatorii sau unei alte persoane, numita factor, care la randul ei isi asuma obligatia de a incasa creantele respective, subrogandu-se intr-un atare scop in toate drepturile pe care partenerul lui contractual le are impotriva debitorilor sai. Presupune o dubla vanzare.Metoda prin care o firma vinde (transfera) debitele sale comerciale catre o institutie financiara.Factoringul se utilizeaza pentru sporirea fondurilor disponibile pe termen scurt sau pentru finantarea exportului.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de factoring? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de factoring.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de factoring. Definitiile termenilor despre Contract de factoring cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de factoring, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de factoring.