Contract de franchising

Definitie Contract de franchising

Sinonim - contract de francizaContract comercial cu functii apropiate de intermediere, reglementat in dreptul anglo-american, avand ca obiect acordarea de catre un comerciant-producator, numit franchiser (francizor), a dreptului de a vinde anumite bunuri, sau de a presta anumite servicii, si de a beneficia de un sistem de relatii care cuprinde marca, renumele, know-how-ul si asistenta, unui alt comerciant (persoana fizica sau juridica) numit franchisee (francizat), in schimbul unui pret ce consta intr-o suma de bani initiala si o redeventa periodica numita franchisee fee (taxa de franciza). Acest contract corespunde concesiunii comerciale (exclusive) reglementat de dreptul European. El cunoaste o larga raspandire in S.U.A., si castiga tot mai mare teren si in Romania.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de franchising? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de franchising.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de franchising. Definitiile termenilor despre Contract de franchising cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de franchising, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de franchising.