Contract de interpunere de persoane

Definitie Contract de interpunere de persoane

Sinonim - contract de prete-nom (imprumut de nume)Un contract de mandat simulat, pe care mandatarul interpus il incheie pe seama si in interesul mandantelui, dar il incheie in nume propriu (ca si cum l-ar incheia pentru sine), tainuind tertului cocontractant calitatea sa de interpus si numele celui pe care in realitate il reprezinta. In masura in care nu incalca legea, contractul de interpunere produce intre parti efectele mandatului (vezi art.405 alin.2 Cod Comercial).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de interpunere de persoane? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de interpunere de persoane.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de interpunere de persoane. Definitiile termenilor despre Contract de interpunere de persoane cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de interpunere de persoane, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de interpunere de persoane.