Contract de lease-back

Definitie Contract de lease-back

Varietate a contractului de leasing exprimand pe plan juridic operatia complexa in cadrul careia calitatile de vanzator si utilizator se reunesc in aceeasi persoana, ce contracteaza cu institutia de credit. Spre deosebire de operatia de leasing propriu-zisa, care se deruleaza cu participarea a trei subiecti de drept distincti - vanzatorul, utilizatorul si finantatorul (cumparator) - de aceasta data se leaga un singur raport juridic intre doi subiecti de drept: utilizatorul (care intruneste si calitatea de vanzator) si institutia de credit. Contractul de lease-back exprima raportul juridic dintre utilizator si finantator avand ca obiect un bun din patrimoniul celui dintai si se concretizeaza in procurarea de fonduri de catre utilizator, pe care le garanteaza cu proprietatea asupra unui bun din propriu sau patrimoniu. Utilizatorul isi procura fondurile necesare pe care urmeaza sa le restituie esalonat, sub forma de rate ale chiriei, iar la expirarea contractului de inchiriere va plati restul din pret, redobandindu-si bunul.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de lease-back? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de lease-back.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de lease-back. Definitiile termenilor despre Contract de lease-back cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de lease-back, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de lease-back.