Contract de leasing

Definitie Contract de leasing

Operatie complexa care, prin specificul ei, se infatiseaza ca tehnica moderna de creditare pe termen lung, de tip particular. Operatie juridica triunghiulara prin care o persoana (finantator, cumparator locator - lesser -, de regula o societate comerciala specializata pe acest profil - societate de leasing) cumpara un bun de la vanzatorul lucrului (furnizor, producator) spre a-l inchiria ulterior altei persoane, numita utilizator (locatar - lessee -, care in mod obisnuit este tot o intreprindere), care la finele contractului de locatie are facultatea sa exercite o optiune intre trei posibilitati, si anume: - de a continua raportul juridic de locatie, - de a rezilia contractul respectiv, ori - de a cumpara bunul ce-i fusese inchiriat, platind un pret convenabil astfel incat, cel putin in parte, sa se tina seama de varsamintele efectuate cu titlu de chirie, adica de amortizarea bunului pe o atare cale, deci de valoarea lui reziduala.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de leasing? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de leasing.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de leasing. Definitiile termenilor despre Contract de leasing cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de leasing, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de leasing.