Contract de mandat fara reprezentare

Definitie Contract de mandat fara reprezentare

Varietate a contractului de mandat care se distinge prin aceea ca mandatarul primeste imputernicirea de a contracta in numele sau propriu, dar in interesul mandantului, care nu doreste ca tertii sa cunoasca participarea sa la incheierea actului juridic respectiv. In virtutea contractului de mandat fara reprezentare se nasc: a) raporturi juridice intre mandant si mandatar, carora le sunt aplicabile principiile si regulile de la mandatul cu reprezentare b) raporturi juridice intre mandatar si terti, in cadrul carora cel dintai apare ca fiind adevaratul contractant, devenind el insusi creditor sau debitor al celor cu care contracteaza. Intre mandant si terti nu se nasc raporturi juridice mandantul poate utiliza impotriva tertilor, ca si acestia impotriva lui, numai actiunea indirecta. Acest tip de contract poate fi intalnit sub forma contractului de comision, contractului de consignatie, contractului de expeditie etc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de mandat fara reprezentare? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de mandat fara reprezentare.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de mandat fara reprezentare. Definitiile termenilor despre Contract de mandat fara reprezentare cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de mandat fara reprezentare, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de mandat fara reprezentare.