Contract de mandat

Definitie Contract de mandat

Este un contract prin care o persoana - mandatar - se obliga sa incheie acte juridice pe seama unei alte persoane - mandant - care ii da aceasta imputernicire (art. 1532 Cod Civil) si pe care o reprezinta. Desi este in principiu, un contract cu titlu gratuit, legea nu interzice ca mandatarul sa fie remunerat, daca exista stipulatie expresa in acest sens. (art. 1534 Cod Civil). Contractul de mandat se poate prezenta sub foua forme: - contract de mandat cu reprezentare - contract de mandat fara reprezentare. Contractul de mandat are ca variante contractul de interpunere de persoane, contractul de comision si contractul de consignatie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de mandat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de mandat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de mandat. Definitiile termenilor despre Contract de mandat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de mandat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de mandat.