Contract de report

Definitie Contract de report

Contractul de report consta in cumpararea pe bani gata a unor titluri de credit, care circula in comert, si in revanzarea simultana cu termen si pe un pret determinat catre aceeasi persoana a unor titluri de aceeasi specie. (art. 74 Cod Comercial).Asadar, contractul de report este un contract comercial prin care o persoana detinatoare de titluri de credit care circula in comert, denumita report, da in report (vinde temporar) aceste titluri unei alte persoane, denumita reportator (de obicei bancher), in schimbul unui pret platibil imediat (pret de report sau premiu). Contractul de report cuprinde o dubla vanzare: - o vanzare ce se executa imediat, atat in privinta predarii titlurilor, cat si a pretului, - o revanzare cu termen si la un pret determinat (prin acelasi contract partile se inteleg ca, la un anumit termen, reportatorul sa revanda reportatului titluri de credit de aceeasi specie, primind pretul determinat).

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de report? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de report.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de report. Definitiile termenilor despre Contract de report cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de report, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de report.