Contract de schimb avand ca obiect imobile

Definitie Contract de schimb avand ca obiect imobile

Varietate de contract de schimb in virtutea caruia se schimba proprietatea a doua imobile (cu sau fara sulta) sau in schimbul transmiterii proprietatii asupra unui imobil, transmitatorul primeste alte drepturi.Imobilele ce nu pot fi vandute si respectiv cumparate nu pot fi nici schimbate.Totodata, incapacitatile speciale vizand dobandirea de terenuri agricole numai pana la limita de 100 ha pe familie si cea care restrange dreptul strainilor si apatrizilor de a dobandi terenuri de orice fel, opereaza si in domeniul schimbului.In cazul schimbarii unor terenuri din extravilan nu functioneaza dreptul de preemtiune consacrat de legiuitor numai in cazul vanzarii de terenuri agricole din extravilan.Prin acordul partilor pot fi incheiate antecontracte de schimb (prmisiune unilaterala sau bilaterala de schimb ori pact de preferinta).Vezi Legea 18/1991 a fondului funciar modificata.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de schimb avand ca obiect imobile? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de schimb avand ca obiect imobile.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de schimb avand ca obiect imobile. Definitiile termenilor despre Contract de schimb avand ca obiect imobile cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de schimb avand ca obiect imobile, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de schimb avand ca obiect imobile.