Contract de subinchiriere a unei suprafete locative

Definitie Contract de subinchiriere a unei suprafete locative

Acord de vointe in virtutea caruia titularul unui contract de inchiriere a unei locuinte (numit locatar principal sau sublocator) se obliga sa asigure altei persoane (numita subchirias sau sublocatar) folosinta temporara a unei parti din suprafata locativa, in schimbul unei chirii.Acest contract are caracterul unui contract accesoriu fata de contractul principal de inchirere a locuintei si urmeaza soarta juridica a acestuia.Subchiriasul nu dobandeste un drept propriu la folosirea locuintei si deci o data cu desfiintarea titlului chiriasului, inceteaza si dreptul sublocatarului. Legea 11471996 a locuintei prevede expres dreptul chiriasului de a subinchiria locuinta detinuta numai cu acordul prealabil scris si in conditiile stabilite de proprietar.Beneficiarul contractului de subinchirere nu se poate prevala de nici un drept impotriva proprietarului si nici asupra oricarui titlu de ocupare.Contractul de subinchiriere, incheiat cu respectarea prevederilor legale, se inregistreaza la organele fiscale teritorialeContractul de subinchiriere produce efecte intre parti ca orice contract de locatiune.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de subinchiriere a unei suprafete locative? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de subinchiriere a unei suprafete locative.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de subinchiriere a unei suprafete locative. Definitiile termenilor despre Contract de subinchiriere a unei suprafete locative cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de subinchiriere a unei suprafete locative, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de subinchiriere a unei suprafete locative.