Contract de sublocatiune

Definitie Contract de sublocatiune

Acord de vointe in temeiul caruia locatarul care a dobandit folosinta temporara a unui bun pe baza unui contract de locatiune subinchiriaza unui tert (sublocatar) care se obliga sa-i plateasca chirie.Contractul de sublocatiune este o varietate a contractului de locatiune el pune in valoare dreptul locatarului de a ceda cu titlu oneros altei persoane folosinta temporara dobandita asupra bunului inchiriat (afara de cazul cand prin contractul de locatiune i s-a interzis aceasta facultate) locatarul devine astfel locator (mai exact sublocator), iar tertul cu care contracteaza, sublocatar.Contractul de sublocatiune are caracter accesoriu fata de contractul de locatiune preexistent lui si, in principiu, urmeaza soarta juridica a acestuia este supus acelorasi conditii de validitate, produce aceleasi efecte si are aceleasi cauze de incetare.Contractul de sublocatiune prezinta caracteristici deosebite atunci cand are ca obiect o suprafata locativa.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract de sublocatiune? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract de sublocatiune.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract de sublocatiune. Definitiile termenilor despre Contract de sublocatiune cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract de sublocatiune, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract de sublocatiune.