Contract declarativ

Definitie Contract declarativ

Contract care se distinge prin aceea ca recunoaste, constata, confirma si consolideaza situatii juridice preexistente.Contractul declarativ produce efecte juridice atat pentru viitor, incepand cu momentul incheierii lui, cat si pentru trecut, retroactiv din chiar momentul nasterii drepturilor pe care le vizeaza.Spre exemplu, contractul de tranzactie si contractul de partaj.Partea contractanta careia i se recunoaste prin contractul declarativ un drept preexistent nu este succesoare in drepturi a celeilalte parti contractante si, ca urmare, actele juridice consimtite anterior de catre aceasta in favoarea tertilor nu-i sunt opozabile.Intre partile contractului declarativ nu exista obligatie de garantie pentru evictiune sau pentru vicii.Contractul declarativ nu poate constitui just titlu care sa legitieze uzucapiunea de 10-20 de ani.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract declarativ? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract declarativ.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract declarativ. Definitiile termenilor despre Contract declarativ cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract declarativ, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract declarativ.