Contract futures pe rata dobanzii

Definitie Contract futures pe rata dobanzii

Titlu financiar derivat, negociat si incheiat la bursa, care are ca suport un instrument de datorie purtator de dobanda (activ fizic), prin care investitorul cumpara dobanda pe care activul fizic o poate produce intr-o perioada determinata, pe baza ratei fixate la incheierea contractului.In functie de suportul financiar luat in considerare, se disting doua categorii de contracte futures pe rata dobanzii:- contract futures pe rata dobanzii pe termen scurt- contract futures pe rata dobanzii pe termen lung.Utilitatea contractului futures pe rata dobanzii consta in:a. elasticitate - spre deosebire de contractul forward, poate fi lichidat in orice zi din durata de viata pana la scadenta, deci reflecta o tranzactie elastica, ce poate fi inchisa intr-un moment conjunctural favorabilb. utilizarea in scopuri speculative - se foloseste tehnica speculatiilor a la hausse si a la baissec. utilizarea in scopuri de arbitrajd. utilizarea pentru acoperirea riscului de variatie a dobanzii pe piata fizica.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract futures pe rata dobanzii? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract futures pe rata dobanzii.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract futures pe rata dobanzii. Definitiile termenilor despre Contract futures pe rata dobanzii cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract futures pe rata dobanzii, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract futures pe rata dobanzii.