Contract futures

Definitie Contract futures

Contract de vanzare-cumparare, cu clauze uniforme, ce confera fiecarei parti posibilitatea de a-l compensa, oricand pana la implinirea termenului si posibilitatea de a-si executa obligatiile contractuale la scadenta cuvenita, in baza unei notificari.Contract elastic ce se negociaza si se incheie pe piata bursiera. spre deosebire de contractul forward, pretul din acest gen de contracte se reactualizeaza zilnic prin asa zisa marcare la piata (marketing to market), operatiune de care se ocupa agentia de brokeraj si casa de compensatie financiara globala.Tot spre deosebire de contractul forward, care prevede obligativitatea livrarii efective a activului contractat, contractul futures se poate stinge prin corelatie negativa, adica pe calea incheierii de operatiuni de sens opus (operatiune de vanzare pentru stingerea unei obligatii de cumparare si operatiune de cumparare pentru stingerea unei operatiuni de vanzare), care poarta si denuirea de operatiune de offsetting.Trasaturile specifice ale unui contract futures sunt:a. obiectul contractului - in practica bursiiera se cunoaste sub denumirea de activ (marfa, valuta, valori mobiliare sau orice activ financiar selectiv, admis de regulamentul bursei)b. elementele contractului sunt tipizatec. foloseste contul de marje (margin), pe care il administreaza agentia de brokeraj impreuna cu casa de compensatie financiarad. pretul este actualizat in fiecare zi de bursa prin marcarea la piata (marketing to market) rezultatele actualizarii pretului sunt: profitul pentru o parte, pierderea pentru cealalta parte sunt preluate in evidenta contului de marje.Contractul poate fi lichidat oricand. Pana la termenul final de reglementare poate fi lichidat oricand prin offsetting sau prin plata diferentei dintre pretul contractual si pretul conjunctural din momentul lichidarii, calculat la casa de compensatie.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract futures? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract futures.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract futures. Definitiile termenilor despre Contract futures cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract futures, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract futures.