Contract solemn

Definitie Contract solemn

Acel contract pentru a carui incheiere valabila este necesar ca acordul de vointa al partilor sa imbrace o anumita forma sau sa fie insotit de anumite solemnitati prevazute de lege. Simplul acord de vointa este insuficient pentru a avea valoarea unui contract. Nerespectarea formei sau formalitatilor prevazute de lege se santioneaza cu nulitatea absoluta a contractului. Contractele solemne se pot grupa in contracte autentice si contracte reale. Sunt contracte solemne:- donatia (art.813 Cod Civil), - contractul de ipoteca (art.1772 Cod Civil), - subrogatia conventionala consimtita de debitor (art.1107 pct.2 Cod Civil), - vanzarea-cumpararea terenurilor (art.46 din Legea nr.18/1991). Toate aceste contracte trebuie incheiate in forma inscrisului autentic. Face exceptie donatia de bunuri mobile.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contract solemn? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contract solemn.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contract solemn. Definitiile termenilor despre Contract solemn cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contract solemn, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contract solemn.