Contul de profit si pierdere

Definitie Contul de profit si pierdere

Sinonim - Contul de rezultateIn contabilitate, descrie si explica rezultatul contabil prin prisma structurilor de cheltuieli si venituri care le-au determinat, implicit a activitatilor consumatoare si producatoare de rezultate. Structura contului de profit si pierdere, conform Ordinului ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002 este urmatoarea:____________________A. Venituri din exploatare:1. Cifra de afaceri neta2. Variatia stocurilor de produse finite, produse reziduale, semifabricate si productie in curs de executie3. Productia imobilizata4. Alte venituri din exploatareTOTAL Venituri din exploatareB. Cheltuieli de exploatare5. a) Cheltuieli cu materiile prime si materialele consumabile b) Alte cheltuieli din afara6. Cheltuieli cu personalul a) Salarii b) Cheltuieli cu asigurarile si protectia sociala, cu mentionarea distincta a celor referitoare la pensii7. a) Amortizari si provizioane pentru deprecierea imobilizarilor corporale si necorporale b) Ajustarea valorii activelor circulante8. Alte cheltuieli de exploatareTOTAL Cheltuieli de exploatareC. Rezultatul din exploatareD. Venituri financiare9. Venituri din interese de participare - din care in cadrul grupului10. Venituri din alte investitii financiare si creante care fac parte din activele imobilizate - din care in cadrul grupului11. Venituri din dobanzi si alte venituri similare - din care in cadrul grupuluiTOTAL Venituri financiareE. Cheltuieli financiare12. Ajustarea valorii imobilizarilor financiare si a investitiilor financiare detinute ca active circulante13. Cheltuieli cu dobanzile si alte cheltuieli similare - din care in cadrul grupuluiTOTAL Cheltuieli financiareF. Rezultatul financiarG. Rezultatul curent al exercitiuluiH. Venituri extraordinareI. Cheltuieli extraordinareJ. Rezultatul extraordinarK. Venituri totaleL. Cheltuieli totaleM. Rezultatul brutN. Impozitul pe profitO. Alte impozite ce nu apar in elementele de mai susP. Rezultatul net al exercitiului financiar____________________Este convergent si complementar cu bilantul contabil. Vezi si Situatia modificarilor pozitiei financiare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Contul de profit si pierdere? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Contul de profit si pierdere.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Contul de profit si pierdere. Definitiile termenilor despre Contul de profit si pierdere cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Contul de profit si pierdere, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Contul de profit si pierdere.