Conturi de ordine si evidenta

Definitie Conturi de ordine si evidenta

Drepturile si obligatiile, precum si unele bunuri care nu pot fi integrate in activul si pasivul unitatii se inregistreaza in contabilitate in conturi in afara bilantului, denumite si conturi de ordine si evidenta.In aceasta categorie se cuprind angajamente (giruri, cautiuni, garantii) acordate sau primite in relatiile cu tertii, mijloace fixe luate cu chirie, valori materiale primite spre prelucrare sau reparare, in pastrare sau custodie, debitori scosi din activ, urmariti in continuare, redevente, locatii de gestiune, chirii si alte datorii asimilate, efecte scontate neajunse la scadenta, precum si alte valori.Vezi Ordinul ministrului finantelor nr. 306 din 26 februarie 2002 pentru aprobarea Reglementarilor contabile simplificate, armonizate cu directivele europene, publicat in Monitorul Oficial nr. 279 bis din 25 aprilie 2002.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Conturi de ordine si evidenta? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Conturi de ordine si evidenta.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Conturi de ordine si evidenta. Definitiile termenilor despre Conturi de ordine si evidenta cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Conturi de ordine si evidenta, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Conturi de ordine si evidenta.