Convoi

Definitie Convoi

(de transport) Forma de organizare a transportului de marfuri bazat pe utilizarea grupata a doua sau mai multe mijloace de transport care urmeaza acelasi traseu.In transporturile feroviare convoiul este un tren de marfa care asigura preluarea unor grupe mari de vagoane din statiile intermediare ale unei sectii de circulatie si transportul lor pana la cele mai apropriate statii de triaj sau tehnice.Intrucat circula pe distante scurte, de regula in complexe feroviare, cu viteze de circulatie reduse, convoiul are norme simplificate de pregatire, respectiv de formare.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Convoi? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Convoi.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Convoi. Definitiile termenilor despre Convoi cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Convoi, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Convoi.