ADIEMUS in premiera romaneasca

Locul desfasurarii: Studioul de concerte "Mihail Jora"

Organizator: Societatea Romana de Radiodifuziune

Societatea Romana de Radiodifuziune - Directia Formatii Muzicale, organizeaza in Studioul de concerte « Mihail Jora » concertul-spectacol ADIEMUS al compozitorului englez Karl Jenkins. Evenimentul, initiat si condus de dirijorul Voicu Popescu, va avea loc sambata, 11 noiembrie 2006, ora 18:00, si va fi sustinut de Corul de Copii Radio, solista de jazz Teodora Enache, Camerata Universitaria condusa de Adrian Buciu si Ansamblul de percutie « Game » condus de Alexandru Matei.

Apartinand genului « new age », la confluenta genurilor: clasic, etno, progresiv etc., proiectul s-a dovedit unul de mare mare impact asupra publicului tanar, dovada fiind vanzarile de milioane de CD-uri ale autorului si preluarea lui de catre institutii culturale de pe intreg mapamondul.

Tinerii artisti romani vor oferi un spectacol in care, sonoritatilor provenind din Africa, Pacificul de Sud, Irlanda sau Romania, li se vor alatura cuvinte inventate, improvizatii de jazz, miscari corporale ritualice, costumatie si decor, toate, menite sa provoace spectatorii la meditatie, sensibilitate si traire intensa a miracolului vietii.

Prin larga sa adresabilitate, evenimentul poate fi unul de mare interes chiar si pentru cei care pasesc mai rar pragul salilor destinate genului „clasic”. Nu ezitati sa fiti martorii acestei premiere plina de originalitate, culoare si vibratie artistica.

Sponsori: Raiffeisen Bank, Mobexpert
Parteneri media: TVR Cultural, B-24 FUN





Voicu Popescu
tel: 0722 353 191

Despre CORUL DE COPII RADIO

CORUL DE COPII RADIO
La imboldul maestrului Dumitru D. Botez, dirijorul Ion Vanica a pus, in 1945, temelia primei generatii care a alcatuit aceasta corala, diversificandu-i actiunile pe o tripla directionare: educarea muzicalitatii copiilor, permanenta atragere de noi participanti si selectarea repertoriului adecvat varstei copiilor, avand ca principala tinta, atragerea unui cat mai numeros public spectator.
Multe cariere artistice si-au avut inceputul in anii de formare muzicala in cadrul acestei corale : Ileana Cotrubas, Silvia Voinea, Maria Hurduc, Cornelia Angelescu, Voicu Enachescu, George Crasnaru, Dan Dumitrescu, Roxana Briban si multi altii.
Ansamblul a cunoscut o afirmare prestigioasa pe plan national si peste hotare prin participarile la festivaluri si concursuri internationale, marcate adesea cu premii. Faima internationala a Corului de Copii Radio s-a confirmat in cele peste 50 de participari la prestigioase festivalui in aproape toate statele Europei, Japonia, SUA si Canada.
Sutele de minute de inregistrari radiofonice speciale, filmele de televiziune, bogata discografie, casetele audio si video pot dovedi calitatea remarcabila a nivelului interpretativ, de-a lungul deceniilor de existenta.
Nenumaratele concerte “a cappella”, participarile la interpretarea unor capodopere vocal-simfonice sub bagheta unor mari maestrii romani si straini (Iosif Conta, Ludovic Bacs, Horia Andreescu, Jing Wang, Lawrence Foster, Zubin Mehta) au dezvaluit un potential artistic neatins de alte colective corale de profil.
Formatia este laureata cu Marele Premiu 'Summa cum laudae' la concursul din Neerpelt - Belgia, Premiul III la Concursul de inregistrari audio 'Zoltan Kodaly'-Japonia si alte premii in Iugoslavia, Cehia, Germania. In Romania, ansamblului i-a fost decernat Premiul Colegiului Criticilor Muzicali pentru 50 de ani de existenta. La finele anului 2004, Federatia Corurilor din U. E., organizatie patronata de Parlamentul European ii desemneaza titlul de AMBASADOR CULTURAL AL UNIUNII EUROPENE.
Reusitele Corului de Copii Radio se datoreaza principalilor dirijori care au condus formatia. Dupa Ion Vanica si Elena Vicica, pana de curand Eugenia Vacarescu Necula si, in prezent Voicu Popescu, asistat de pianista Camelia Chitibea au continuat sa pledeze pe plan social, educational si artistic pentru fiinta ansamblului, cultivand fondul de aur al repertoriului existent, adaugand mereu noi valori tezaurului sau muzical.
(text redactat de muzicolog, Elena Zottoviceanu)

Participare: Intrare libera